Zwerf Kittens Dierenambulance goed terecht gekomen.

In deze gure tijden worden er soms dieren gevonden die hulp nodig hebben. Gelukkig werd voor deze kittens de dierenambulance gebeld! En de vrijwilligers op de wagen bedachten zich geen moment en belden onze spoeddienst om te helpen.

Het ene kitten nog geen drie weken oud, uitgedroogd en onderkoeld, vol wormen en aan de diarree, kreeg infusen en behoorlijk wat medicijnen waar het katje op beter werd. Dagen was iedereen op onze praktijk bezorgd of deze rode dame het wel ging halen. Al snel noemde iedereen haar Bootz omdat ie je met zulke grote mooie grote ogen aan keek. Net als de gelaarsde kat in Shrek.

Bootz moest nog weken bijgevoerd worden maar ging een heerlijke tijd krijgen. Al onze assistentes droegen haar de hele dag in hun trui zodat ie warm bleef en aandacht kreeg. Bootz keek dan vrolijk in het rond vanuit het decoleté. Helemaal niet bang van de honden die op het spreekuur kwamen. ‘S nachts mocht ie altijd met iemand mee naar huis.

Hij kreeg zijn inentingen, werd gechipt, nogmaals tegen parasieten behandeld en werd ingechreven in het dierenpaspoort.

En jawel hoor, we vonden ook nog een goed baasje waar Bootz inmiddels al een hele poes aan het worden is. Haar bijnaam is Kattekop geworden, je kunt wel raden waarom…. 

Zie jij waar Bootz zich doorheen perst om toch beter te kunnen zien wat er voor haar gebeurt?

 

Jipp was de tweede ongelukkige.

Hij werd onder een struik gevonden waar ie bijna levensloos lag. Nog maar een paar weken oud.

 

 

 

 

 

 

 

Binnengebracht door de dierenambulance knapte Jipp al snel door de behandelingen op. Je raadt het al, ook Jipp werd snel een soort “praktijkkat” en overal mee heen gezeuld.

Jipp is afwachtender dan Bootz die overal met zijn neus voorin wil staan. Maar Jipp is een echte schat van een kater.  Hij stal ieders hart. Toen we hem konden gaan enten en chippen gingen we daarna een baasje zoeken. Op onze dierenartsenpraktijk werd zelfs een traan gelaten toen we een perfect adres voor Jipp gevonden hadden.

 

     

Inmiddels heeft Jipp zijn plekje helemaal gevonden, hij is al wel twintig keer in alle planten geklommen in zijn nieuwe huis. Zijn ondeugd groeit even hard als zijn lengte.

En het oogje? Dat is met zalven ook weer helemaal goed gekomen!